Hi! Leuk je te ontmoeten! Ik ben Monique

Zelf iets aan je klachten doen, heeft altijd centraal gestaan in mijn werk. Daar heb ik verschillende opleidingen voor gedaan, maar vooral in mijn eigen praktijk, de fantastische resultaten van mogen ervaren.

Ik geloof namelijk  enorm in de empowerment van vrouwen. Vrouwen krijgen bijna alles voor elkaar waar zij hun zinnen op zetten. Maar op dit vlak van de overgang, lukt dit ons vaak niet.

Niet omdat we dit niet zouden kunnen, maar omdat we er bijna niets vanaf weten.

We hebben eigenlijk geen idee wat er in ons lijf gebeurt. Laat staan dat we weten wat te doen om onszelf te helpen in deze fase.

Dit is waar ik aan wil bijdragen en waar je me ‘s nachts wakker voor mag maken: vrouwen in staat stellen zichzelf weer op de rit te krijgen en wel zo, dat de overgang zelfs een feestje kan worden!

Voor het eerst na lange tijd te kunnen ervaren dat je er zelf iets aan kunt doen, is een enorm gevoel van empowerment. Dat wil ik heel graag met je delen.

Want niets is belangrijker dan dat jij weer in je kracht staat en weer blij bent met jezelf, zodat jij weer volop jouw ding kan doen.

Want als jij en de andere 1,6 miljoen vrouwen in Nederland (zoveel vrouwen zijn in de overgang) zich goed voelen, reken maar dat de wereld er een heel stuk mooier uitziet!

Wil jij je ook weer fit en krachtig voelen zodat jij weer volop kan rocken? Ik help ik je daar graag bij.

Waarom ik mezelf Vitality Warrior noem?

Ongelofelijk vond ik het, dat als een specialist niets kon vinden, dat dan vaak de conclusie was dat het tussen mijn oren zat. Terwijl als we iets wel leren met elke nieuwe ontdekking in de medische wetenschap, is het wel hoe enorm weinig we nog maar weten over onze fysiologie en hoe deze interacteert met ons mentale welzijn.

Maar dit zie je zelfs nog sterker als het gaat om de overgang, iets wat überhaupt geen aandoening is. Maar wat het voor veel vrouwen wel wordt, omdat ze met zoveel klachten rondlopen. Klachten die een arts of specialist vaak afdoet als horend bij de overgang en het daarbij laat.

Maar steeds vaker hoor ik verhalen van verkeerde diagnoses tot verkeerde behandeltrajecten. Van antidepressiva tot reumamedicatie, van een burn-out diagnose tot aan een verwijzing naar de neuroloog, op verdenking van dementie.

En dit gebeurt allemaal op dit moment, nu onze medische kennis nog nooit op zo’n hoog niveau geweest is als dat het nu is.

De overgang is geen rocket science. Ook geen voorspelbare wetenschap omdat het varieert per vrouw. Maar alle klachten komen wel door dezelfde hormonale verschuivingen. En hoe wij leven, heeft daar een enorme impact op.

En dat is waar je mij nachts echt voor wakker kunt maken: vrouwen laten ervaren hoeveel impact zij zelf op hun klachten hebben!

Niemand is mijn praktijk ooit uitgelopen zonder goed resultaat

waarbij ze allemaal stuk voor stuk in shock waren hoe makkelijk die resultaten te behalen waren.

Maar wat soms een nog grotere shock was: hoe kon het zijn dat dit nog geen algemene kennis is? “Waarom weet niemand dit?” vragen ze me vaak.

En daar wil ik mij hard voor maken, omdat wij vrouwen met zijn allen, zóveel last houden van klachten waar met relatief weinig moeite al heel veel aan te doen is!

En juist dit, dat we zelf zoveel impact kunnen hebben en dit nog steeds geen common knowledge is, wil ik de wereld inbrengen. Ik pleit voor een nieuwe kijk op gezondheid, waarbij we naar de hele mens kijken i.p.v. alleen naar symptomen. Daarom ben ik een Vitality Warrior.

Want hoe fijn is het, dat je er zelf wat aan kan doen? Er kunnen veel meer vrouwen zich zo veel lekkerder, blijer en gezonder voelen en ik hoop daar met mijn praktijk mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

Typisch Monique

$

Ik word heel zen word van zee en schelpen zoeken (mijn fijnste meditatievorm, stilzitten gaat nog niet zo goed!)

$

Ik heb fotografie als hobby en vooral als er water bij komt kijken en al helemaal als mijn kids erin zitten!

$

Ik hou heel erg van water (ook al is dat formeel niet mijn element)

$

Informeel blijkt mijn ding te zijn

$

Ik kan met 50 jaar oud eindelijk mijn quirkiness omarmen

$

Ik heb 3 keer in het buitenland gewoond en daardoor soms teveel met Engelse woorden smijt (die zijn vaak ook echt leuker, zoals “quirky”😊).

$

Ik word mega blij van een mooi biertje met bitterballen (jaaa, ik ben geen superfood goddess).